Tuinhout


Als je een project in de tuin wilt realiseren kun je altijd de keuze maken om dit door ons te laten plaatsen of om (gedeeltelijk) zelf de handen uit de mouwen te steken. ook voor kleinere klussen kun je bij ons terecht voor hoge kwaliteit geïmpregneerd tuinhout, beton en hang- en sluitwerk. 

 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten hout die we leveren en ook over de overige materialen. 

 

 

Houtsoorten


 

Vuren hout

 

Ons vuren hout is midden- Europees vuren hout wat goed geïmpregneerd wordt. Het impregneren van het hout gebeurt onder hoge druk en natuurlijk milieubewust ( vrij van chroom, zink en arseen). Na het impregneren wordt het hout nog eens extra behandeld met Ultrawood 5 wax. Door deze behandeling wordt er een waxlaag aangebracht waardoor het hout beter beschermd wordt tegen vocht, scheuren, splijten en kromtrekken. Tevens zorgt de Ultrawood behandeling voor een langer kleurbehoud. Wij leveren planken, balken en ook ronde palen van vuren hout in verschillende diktes en lengtes.  

 

Hardhout

 

Wij leveren hardhout in verschillende afmetingen. Dit hout is herkenbaar aan de prachtige rode kleur en de groeven die je meestal in het hout ziet. Het hout verkleurd door de weersinvloeden naar een mooie grijze kleur. 

Dit hout is van zichzelf uitermate weersbestendig. 

 

Douglas

 

Douglas hout is een duurzame en prachtige houtsoort. Het heeft een mooie kleur wat vergrijst. Het is momenteel een van de meest gebruikte houtsoorten voor in de tuin. Wij leveren douglas hout in verschillende afmetingen. Zowel planken als palen en balken. Rabat hout is ook mogelijk van douglas, hiermee kun je prachtige projecten realiseren. 

Het is ook mogelijk om het douglas hout op kleur te laten impregneren. Bijvoorbeeld grijs of groen geïmpregneerd. Hierdoor kunnen we vele verschillende stijlen realiseren.


Materialen


 

Staal 

 

Hout en staal is een erg mooie combinatie. Wij hebben vele projecten gerealiseerd met staal en zijn hier heel ervaren in. Heeft u een idee opgedaan om met deze materialen te werken? informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

 

Beton

 

Bij onze schuttingen werken we veel met beton. Betonpalen om de schutting te zetten en betonplaten onder de schutting. Voor stevigheid, het bepalen van de goede hoogte en ook voor bescherming tegen vocht. U heeft de keuze uit grijs of antraciet beton. Ook leveren wij gladde betonpalen in verschillende kleuren. 

 

Hang- en sluitwerk

 

Onze poorten worden afgewerkt met degelijk hang- en sluitwerk. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor gewone klinken, maar ook een robuustere afhanging is mogelijk. 


HoutvanBuiten

De Hoefse Weg 9 

5512 CH Vessem 

KVK: 82898553

Download
Privacyverklaring
privacy verklaring.pdf
Adobe Acrobat document 119.3 KB

maandag t/m vrijdag

8:00 - 16:30 uur

zaterdag

8:00 - 12:30 uur

 

 

 

 

 

0497-59 17 20

info@houtvanbuiten.nl

www.houtvanbuiten.nl

 BTW-nummer: NL862646054B01 

Download
Informatieblad
informatieblad_HoutvanBuiten.pdf
Adobe Acrobat document 369.3 KB